Klidmoster har fået en regning fra en fotograf, fordi hun har brugt hendes billeder i et blogindlæg. Fotografen gåer efter min mening helt agurk og sender en regning og en skideballe, hvor det er mere kotume først at henvende sig og bede om, at eventuelle overtrædelser af copyright fjernes. Mange i blogland er nu blevet klogere – selvom andenpart har fået lov at bruge førsteparts billeder til et eller andet, skal tredjepart stadig spørge førstepart om lov. Også selvom andenpart ikke har sagt noget imod brugen af billederne, og selvom tredjepart slet ikke kunne vide, at der VAR en førstepart.

Den snak har ledt videre til Pinterest. Som også viser sig at være et stor brud på copyright. Jeg troede faktisk, at når man automatisk linkede tilbage til kilden, så var det “godt nok”. Men nej nej, man skal stadig spørge billedets ophavsmand om lov. Derfor har jeg slettet mine pins på Pinterest (indrømmet, der var ikke mange) og lagt dette billede op:

Jeg skal simpelthen ikke risikere noget. Og det billede har jeg selv copyright på, så det må jeg gerne. 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha