Så blev det fødselsdagstid igen! Og igen i år var det en dejlig eftermiddag. Folk prioriterer at komme, and i luv it. Vi glemte desværre at tage billeder. 🙂

Skal der være gilde, lad der være gilde, og jeg debaterer livligt med Jesper og mig selv i dagene op til, hvad jeg skal lave. Der skal jo ikke være for meget, ikke være for lidt, ikke for meget af det samme og bla bla bla. Vi blev igen sådan omkring de 35 personer.

Jeg ændrede et par af bageplanerne i sidste øjeblik, men det endte med:

Krækbrød – fordi jeg på tørreste haha-vis havde inviteret til knækbrød i invitationen. Jeg brugte Signes opskrift, men jeg brugte dobbelt solsikkefrø i stedet for græskarkerner og flere havregryn i stedet for hørfrø.

To slags boller – rosinboller og grovboller.

Skildpaddelagkager – de blev lavet i sidste øjeblik, fordi to forskellige spurgte, om der ville være skildpaddelagkager, og det kunne jeg jo ikke sidde overhørigt. Desværre blev bundene ikke så gode, men det må jeg jo øve mig på til næste gang. Opskriften findes rundt omkring på nettet, her er en af dem: Skildpaddelagkage – jeg bruger 12 store skildpadder i cremen og så 10 af de små skildpadder til pynt, ellers synes jeg, at det simpelthen bliver for meget romcreme. Det er ikke en kage, man spiser store stykker af.

Citronspecier (efter Mette Blomsterbergs opskrift)

Styre Stygge Ulvs chokoladefirkanter – den kage laver jeg til til fødselsdag, fordi det er en “almindelig chokoladekage”. Men der bliver næsten ikke spist noget af den, så måske den er for kedelig i forhold til de andre ting, jeg laver? 🙂

Sneglekage – lige som sidste år, men denne gang brugte jeg Søris-mel, og det er selvfølgelig en smagssag, men det gør jeg ikke igen. “Man” siger, at man ikke skal bruge Søris til kage, og i min verden er en sneglekage mere en kage end et brød. Jeg huskede dog glasuren denne gang! Jeg kogte vaniljecremen efter Frk. Jensen.

Apple crumble lige som sidste år.

Belært af erfaringen lavede vi ikke skumfiduskagen i år, for den tog næsten livet af folk sidste år.

Jeg fik det heldigvis strakt ud over nogle dage. Jeg plejer at sætte “på terassen” som køleskab, men det frøs et par grader og bløste, så jeg brugte bagagerummet i bilen, for der ikke var samme nedkøling eller fugtighed.

Torsdag: Specier og knækbrød
Fredag: Koge vaniljecreme
Lørdag dag: Røre bolledej og sætte ud, bage chokoladekage, bage lagkagebunde og samle lagkager
Lørdag aften: Lave sneglekage og sætte ud, samle applecrumble og sætte ud
Søndag morgen: Bage sneglekage, bage apple crumble

Fordi jeg ikke bager ret meget i løbet af året, er der altid noget, der ikke går helt efter planen. But who cares – det er rart alligevel, og folk pligtspiser heldigvis ikke noget, der er tungt som beton.

  2 Responses to “Fødselsdag 2012”

  1. Hej Anja;

    Kiggede efter gamle togvogne og faldt ind på din side…. er din/jeres stadig til salg?
    Vh Charlotte

  2. Hej Charlotte,

    Nej, den blev skrottet umiddelbart efter det indlæg, fordi vi ikke kunne bruge den. Da den først var blevet flyttet med en gummiged, var den desværre heller ikke bedre værd.

    /Anne

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha