Jeg bryder mig i virkeligheden meget lidt om ordet “håndarbejde” – det lugter simpelthen så gammelt. På den anden side bryder jeg mig heller ikke ret meget om den nye trend med “krea-“altmuligt. Kreablog, kreapiger, krearum, kreapause, kreaaften, kreakasse, Jeg synes, at det bruges for løst – bare man limer en en perle på en æske fra et færdigt sæt, så er man simpelthen så krea! Der mangler lidt substans og respekt for … ja, håndarbejde. Jeg mangler noget midt i mellem, og jeg ved godt, at jeg er lidt umuligt på det punkt. Hvis jeg spredte mig til mere end syning, så havde jeg ganske givet et andet syn på den sag. Jeg hverken strikker, hækler, broderer, maler, laver blomsterbinding, scrapbooking og den slags, og måske er jeg i virkeligheden ikke ret kreativ. Jeg læser med dyb undren og respekt om folk, der kan kigge ud på vejret og lade sig inspirere til en kjole, være i et andet land og blive inspireret til en kollektion af mønstre, eller som høre noget musik og pludseligt kan male et fantastisk billede. Jeg fatter ingenting af det. Det er sikkert derfor, at jeg ikke sådan er specielt “fashion forward” – jeg ser ingen tendenser. Men måske ser jeg i det hele taget ikke så meget, jeg kommer jo ikke ret meget ud (det ser man så også på mit nys målte D-vitamin-tal, som er i kategorien “svær mangel”).

Nå, men i den forbindelse var jeg inde på Unikalks hjemmeside, hvor der var et spørgeskema. Og hvor blev jeg dog glad! Se her engang:

image

Selvfølgelig er det et reklamebureau eller noget lignende med fingeren på pulsen, der har formuleret det. Og undersøgelsen vidste, at jeg er kvinde. Men det viser, at håndarbejde er blevet så naturlig en del af moderne kvinders liv, og det kan man da kun være glad for. grin

  3 Responses to “Fremskridt for håndarbejde”

  1. Uff, du ramte lige plet der, når det gælder en af mine kæpheste.
    Alt det der krea-dit-og-dat,og altså… langt de fleste voksne har altså ikke de store evner. Jeg er holdt med at tælle hvormange hjemmelavede jule- og fødselsdagkort lavet af et krea-sæt fra Panduro Hobby, jeg har modtaget. Det ligner desværre ofte noget en fem-årig har lavet (og hvis det var, ville det være helt fint!), men det er lavet af en voksen, der bare er SÅ kreativt. Kære ven, jeg vil hellere have et blankt stykke papir eller et billigt kort nede fra kiosken, hvor du har brugt lige så lang tid på at skrive noget læseværdigt, som du brugte på at slås med glitterlim og bølget saks…

  2. Man skal naturligvis også starte et sted. Men ja, det er en skam, hvis det bliver form frem for indhold. (Og mit spamord er så … average. Hvor rammende.)

    Jeg synes til gengæld, at folk efterhånden er ved at have et ret godt blik for, hvornår noget er godt nok til at sælge det. For fem år siden solgte folk hvad som helst som unika. Når man kigger på f.eks. amio.dk, er langt det meste virkelig høj kvalitet. Smag kan jo altid diskuteres, men kvaliteten i håndværket er god. Rart at se!

  3. Helt enig! Det betyder skam heller ikke, at jeg ikke har savlet over ting på Etsy grin

    (og mit spamord er “them”…).

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha