Min niece ønskede sig noget lignende “Smittens” i julegave. Det er et sæt vanter og så en fællesvante, så man kan gå hånd i hånd uden at fryse. De originale er lavet i fleece, men jeg læste i en anmeldelse et sted, at man ret hurtigt får meget svedige hænder inde i fællesvanten af fleece, så derfor lavede jeg vanten af fleece med jerseyfoer, som kan suge lidt fugtighed og er lidt mere vindtæt end fleece.

Mønsteret er inkl. 1½ cm sømmerum – det er nemmest at sy den tykke søm, når trykfoden har noget at stå fast på. Jeg lavede også luffer til de to andre hænder efter denne tutorial: Luffer med elastik. Jeg syede foer og yderstof sammen på samme måde som vist i den, så en kort syvejledning må være:

Print mønsteret i 100% – mål efter, at kassen er 5 x 5 cm.
Tegn af, klip og lim sammen eller print to gange og lim sammen. Det skal samles, så 1 er ud for 1 og 2 er ud for 2.
Læg mønsteret til fold og pas på, at det bliver præcist. Hvis du vil være helt sikker, så tegn mønsteret op i fuld størrelse (f.eks. ved at lægge det til fold på et stykke mønsterpapir).
Klip 2 x fleece ud.
Klip 2 x foer ud. Klip foret 2 cm kortere ved håndledet.
Læg foer og fleece sammen vrang mod vrang x 2 – du har nu en for- og bagside. Tænk på dette som ét stykke.
Læg sammen, så fleecen ligger ret mod ret.
Sæt nåle i.
Sy med smal zigzag og kort stinglængde – prøv med 2 i bredden og 2 i stinglængde. Lav en prøve først for at tjekke, at stoffet ikke bliver strakt alt for meget. Hvis det bliver det, så prøv at sætte stinglængden op.
Sy hele vejen rundt og ned i V’et.
Tjek, at du har fået alle fire lag med alle steder.
Klip sømmerum af ca. 3 mm fra sømmen.
I de skarpe kurver skal du klippe små hakker ind, så det bliver pænt, når det bliver vendt – se det sidste billede her: Luffer uden elastik
Vend fleece-siden ud.
Fold 2 cm fleece ned over jerseyen ved håndleddene og sy med zigzag rundt i kanten.

Gå tur med kæresten rundt om en sø. 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha