dec 032011
 

Oh, jeg har haft en fantastisk fødselsdagseftermiddag.

Hver år inviterer jeg en flok venner til kagegilde i anledning af min fødselsdag. Jeg har bagt for meget de fleste år, og folk går derfra med stive skridt og maven fuld. De sidste par år har jeg faktisk nedtonet orgiet lidt – også, fordi jeg ikke havde energi og helbred til at stå og bage i flere timer, inden folk skulle komme.

Men i år gik styre sig-planerne lidt i fisk – rigtigt mange (jubii) kunne komme og alle ville tage deres børn med, og hvordan holder man egentlig tråd i, hvor meget man skal bage til 31 mennesker? Det lykkedes mig at sprede bagningen over tre dage, så jeg rent energimæssigt stod distancen. Jeg gjorde følgende:

Torsdag aften: Lave dej til specierne
Fredag i løbet af dagen: Bage specier, koge vanillecreme, lave æblecrumbledej, bage chokoladekage
Fredag aften: Lave sneglekagedej og selve kagen, lave marengs, samle æblecrumble (Jesper skrællede)
Lørdag: Lave kanelkage, bage sneglekage, bage æblecrumble – og Jesper lavede skumfiduskagen.

Her er opskrifterne:
Boller – to slags.

Æblecrumble fra Aarstiderne – denne gang med danske haveæbler, der er lidt syrlige. Uhm! Den blev samlet fredag aften og sat ud på terassen – og først bagt lørdag. Perfekt!

Kanelkage – en god, gammel traver her i huset. I forhold til opskriften laver jeg dog kun det halve glasur, ellers bliver det simpelthen for voldsomt. Og gør verden en tjeneste og brug smør i stedet for margarine.

Citronspecier – lav dem ikke for tynde!

Store Stygge Ulvs chokoladefirkanter – en rigtig god “almindelig” chokoladekage.

Sneglekage. Min sædvanlige opskrift var blevet forlagt, så jeg brugte Signes. Hos hende hedder den smørkage. Jeg plejer at dele dejen i to, rulle den ene ud til bund og den anden ud til kanelsneglene, og så smøre vaniljecremen ud på bunden, putte rosiner på den ene halvdel og lægge kanelsneglene ovenpå. Jeg ville gerne bage den så sent som muligt, så jeg lavede dejen, lod den hæve første gang, samlede kagen og satte den ud på terassen i en lukket form. Lørdag formiddag tog jeg den ind og lod den få varmen i en times tid, og så bagte jeg den. Perfekt! Eller, det vil sige, jeg glemte glasuren. 🙂

Makronkage – manner, det blev ikke så godt. Opskriften er her, men jeg kan ikke anbefale den i en springform. Den endte med at være blevet bagt i mindst 1½ time, og midten var stadig noget snask. Men den yderste del smagte godt, og jeg tror, at den dej vil være god i muffinsforme. Dumme kage.

Skumfiduskage. Vi laver den med dobbelt bund – altså dobbelt så mange kiks og dobbelt så meget smør. Laves bedst dagen før, så den er ordentlig kold. Og servér den ikke som det sidste.

  5 Responses to “Kagegilde”

  1. Du har da glemt killerkagen over dem alle – den med skumfiduser, der tog livet af både Linda og jeg 🙂

  2. Det har du fuldstændigt ret i – jeg gemte den til sidst, og så glemte jeg den. 🙂

    Den tog også livet af M – da de kom hjem fra svømmehallen, skulle de jo lige have noget kage, og hun kom halvt igennem sit stykke, og så forstenede hun nærmest. Det er en farlig, farlig kage.

  3. Ja, meget meget farlig kage. Det var de andre også!!! Tilsæt risengrød til aften, og en lille ½ times motionscykling derefter kan tage livet af selv den bedste kvinde… Tak for i dag 🙂

  4. Jeg kan i øvrigt se, at jeg har glemt bollerne i planen. Jeg kan p.t. ikke huske det, men jeg vil tro, at jeg rørte dejen fredag aften og bagte dem lørdag morgen.

  5. […] – lige som sidste år, men denne gang brugte jeg Søris-mel, og det er selvfølgelig en smagssag, men det gør jeg ikke […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha