Jeg kører stadig på med madlog.dk og et opmærksomt øje på, hvad jeg spiser. Der er gået noget meget væsentligt op for mig: Jeg får slet ikke fedt nok. Vi har i mange, mange år fået proppet hovederne fulde af, at fedt er usundt, spis maks. 30% af din energi i fedt, og selvom jeg godt ved, at det ikke er helt sort/hvidt, var det alligevel ikke gået op for mig, at man faktisk skal MINDST 25% af sin energi fra fedt. Det taler de OVERHOVEDET ikke om hos Vægtvogterne – det gjorde de ikke dengang, i hvert fald.

Da jeg havde logget på madlog.dk i nogle dage, gik det op for mig, at jeg i snit spiste ca. 18%. Det lyder måske ikke af så meget i tal, men det er faktisk 30% for lidt. Og hvis det så er over et helt liv? Hvad skal min hjerne leve af? 🙂 Da jeg så læste noget mere, fandt jeg så også ud af, at det faktisk er meget svært at tabe noget, hvis man får for lidt fedt.

Især sætningen “du kan føle dig fuld uden at føle dig mæt, hvis du ikke får fedt nok” har virkelig sat sig i mit baghoved.

Nu har jeg i årevis virkelig forsaget fedt i yoghurt, på brød, i hakket kød og den slags, men det er måske ikke godt at være så krakilsk. Selvfølgelig skal man stadig passe på de ikke så sunde fedtstoffer (selvom det jo også er ved at blive lavet om, hvad der er sundt og ikke sundt – pånær transfedt, som vist altid vil være noget skidt), men måske er det okay at bruge 6-10% hakkekød og putte lidt smør på brødet.

Nå, men rent konkret er jeg begyndt at spise 10% yoghurt om morgenen (det havde jeg ALDRIG troet!) og spise avocadomad til frokost. Det betyder, at jeg samlet må spise mindre, fordi der er mere end dobbelt kalorier i fedt end i kulhydrat og protein, men det er nok nødvendigt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha