Dette indlæg er “navnefrit”, så jeg undgår at pege fingre. Men jeg er virkelig mystificeret over dagens oplevelse, så jeg bliver nødt til lige at dele det lidt.

Jeg købte en ny overlock-symaskine i august. Det var lidt et trøstekøb – jeg havde fået feriepenge, og jeg var bare så træt af hovedpine, så NU ville jeg have noget lækkert! Jeg byttede en gammel i købet, som jeg har haft i mange år, så jeg vidste godt, hvordan man skulle bruge netop sådan en, men jeg kunne ikke rigtigt få den nye til at makke ret. Det er en topmodel inden for overlockere, så den burde jo være til at gå til. Nå, men måske jeg bare skulle lære den nye fine at kende – den gamle var et hakkebræt af en anden verden. Den bliver ved med at drille mig, og i oktober ender jeg så med at tage den ud til forhandleren, hvor mekanikeren tester den, og de kan ikke finde noget galt. Da jeg forklarer, hvornår det går galt, og at det ikke sker, når man bare tester med to flade stykke stof, er svaret “jamen, vi kan ikke sy”. Men vi aftaler så, at der bliver sendt en syprøve til importøren. Tre uger senere skal jeg på kursus i butikken, og der er svaret så “syprøven er blevet væk”. Der bliver lavet en ny, og den hører jeg heller aldrig noget om. Jeg begynder tydeligt at fornemme, at de simpelthen ikke tror på mig. Jeg ringer et par gange, og han lover at ringe, når han hører noget, men jeg hører aldrig noget. I december ringer jeg igen, og der bliver aftalen så, at han vil tale med en anden mekaniker, som måske kan tage den med hjem og kigge på den i den efterfølgende uge, og så vil han lige ringe tilbage – og jeg hører ikke noget. Jeg ringer igen i januar, men han har stadig ikke hørt noget fra de teknikere, der skulle kigge på syprøven. I midten af februar får jeg nok og tager derud med den og får ham til at sende den til den anden mekaniker. Så følger et par runder med “han er lige ved at kigge på den nu” , uden at det passede, men til sidst blev den repareret, og i onsdags ringer jeg så derud for at høre, om den var på vej, og “ja, den er sendt, jeg ringer, når den er her”. Ikke en lyd. I dag ringede jeg så og fik at vide, at den var kommet torsdag, men at mekanikeren ikke havde sendt sedlen med, så han havde ikke mit nummer. (Nå nej, du har ikke mit nummer – jeg er jo også kun i din kundedatabase.)

Nå, men jeg hentede den så. Jeg kan ikke finde ud af at skælde ud i den slags situationer, så jeg var tilpas afdæmpet.
Anne: Synes du selv, at jeg har fået god kundeservice i den her sag?
Mand: Jamen, det er da ikke min skyld, at telefonnummeret ikke var med!
Anne: Jamen, du har ikke mindre end otte gange siden oktober lovet at vende tilbage til mig, uden at du har gjort det? [nævner et par eksempler]
Mand: Så har jeg nok ikke haft noget at vende tilbage med.
Anne: Hvorfor har du så ikke fulgt op på det hos dem, du skulle have svar hos?
Mand: Det har jeg nok ikke haft tid til.
Anne: Tid? Jamen, du lever vel af dine kunder?
Mand: Hvis du har en kvittering, kan du få pengene tilbage. Så slutter den bare der.
Anne: Øh … altså, jeg vil jo gerne handle hos dig, men jeg vil ikke være til grin på den måde.
Mand: Hvis du har en kvittering, kan du få pengene tilbage. Så slutter den bare der.
Anne: Øh, okay. Det tænker jeg lige over. God weekend. (og så smuttede jeg)

Say what? Nu har jeg selv arbejdet med kundeservice i en del år – hvis en kunde ringede til mig og rykkede for noget, så ville jeg da følge op på det. Jeg ville da tage alvorligt, hvis sagen havde strukket sig, og kunden havde ringet om det samme før. Og jeg ville da aldrig svare “det har jeg ikke tid til”. Og hvis en kunde havde haft en dårlig oplevelse, så sørgede jeg da for at beklage det, sige noget udglattende og så rent faktisk prøve at komme kunden lidt i møde og gøre noget ved det. Jeg har tidligere i forløbet forklaret ham, at jeg var rigtigt træt af, at der ikke skete noget i sagen, og jeg var ked af at have en state-of-the-art-maskine, der ikke virkede ordentligt, så der var da ikke så meget at være i tvivl om.

Så nu overvejer jeg, om jeg benytte mig af tilbuddet og levere maskinen tilbage. Jeg har ikke engang testet endnu, om den virker ordentligt efter reparationen, for jeg er faktisk rigtigt ked af den oplevelse. Og det overrasker mig, at det går mig sådan på. Jeg fik maskinen til en god pris i august, så jeg vil ikke kunne få samme maskine et andet sted for de penge, jeg får tilbage. Men måske er jeg i virkeligheden ligeglad, måske ville jeg blive mere glad for en anden. Suk. Det er ikke lige det, man regner med, når man køber en topmodel inden for bedste mærke på markedet.

  8 Responses to “Mærkværdig kundeservice”

 1. Utroligt. Dem, der ringer og rykker, bør man netop få løst problemerne hos, for de skal dælme nok blive ved med at ringe.. Elendig service!!

  Har du undersøgt om du kan få en god maskine andetsteds eller evt. din gamle igen og så droppe dem som forhandler? Tænk hvis den går i stykker igen :S

 2. Sikke en elendig oplevelse!

  Hvis det var mig, ville jeg bare aflevere den og få mine penge.

  Selvom du ikke kan få en tilsvarende maskine for de samme penge et andet sted, så kan du alligevel få en glimrende maskine.

  Og det bedste af det hele – du behøver ikke sætte dine ben i den mærkelig gesjæft igen nogen sinde!

  Her på det sidste har jeg heller ikke været alt for imponeret af ham!

 3. Thea: Min gamle maskine er længe væk – men den fik jeg 500,- symbolsk for, fordi den var så gammel. Men godt, at du lige siger det, det fremgår faktisk ikke af min kvittering, at jeg byttede den ind. Hm, det kunne måske give problemer.

  Lene: Ja, jeg kan nemlig få en anden glimrende maskine for pengene.

  Og som I begge siger: Tænk, hvis jeg skulle derud derud igen en anden gang.

  Nu har jeg syet på den i dag, og det lader til, at den kører bedre, men jeg mangler endnu en test. Men jeg er stadig rigtigt øv over det hele.

 4. Jeg ville godt nok ikke kalde det “Mærkværdig kundeservice” jeg ville kalde det “Elendig kundeservice” eller “ikke acceptabel kundeservice”!

 5. Det er jo sådan set service ud over købeloven, at han tilbyder at tage den tilbage. Så han synes sikkert selv, at han giver god service.

 6. Update: Jeg drog af sted med Jesper under armen og fik pengene tilbage uden problemer og uden brok eller sure miner. I det mindste. Nu skal jeg bare lige have pippet tilbage, efter den her omgang helt tog det fra mig. Og en anden overlocker. grin

 7. Sikke en dårlig service. Jeg ville aflevere maskinen tilbage, annullere handlen og sætte navn på og benytte mig af trustpilot.

  Jeg kan godt forstå, at det fylder meget hos dig. Ikke bare er servicen dårlig, men du bliver talt ned til og gjort til grin. Det er overhovedet ikke i orden.

 8. Frederikke, tak for input. Ja, det er nok, hvad der skete – blev talt ned til og var til grin.

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha