Min trofaste bolleopskrift – langtidshævede boller

12,5 g gær (jeg skærer gær fra hjørne til hjørne, så er nemmest at få en kvart)
1-2 tsk salt
1-2 tsk sukker
5 dl koldt vand

– rør sammen.

2½ dl havregryn
2½ dl hvedemel
5 dl blandet mel

– rør i. Det skal være klistret. Hvis du vil have lettere boller, så brug mere hvidt mel. Jeg bruger lidt mindre sukker, når jeg bruger speltmel. De hæver ikke ret meget, når man bruger rugmel.

Der skal være plads til, at det kan hæve til cirka det dobbelte. Sæt låg eller vitawrap på og sæt i køleskabet (eller køligt) i 12-24 timer eller på køkkenbordet i 3-4 timer. Tag en stor spiseske og sæt passende klatter dej på en bageplade. Bag i 12-15 minutter ved 200 grader.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha