Et variation over denne opskrift: Kellys asiatiske hvidløgspoulard

Det er en ret, min storebror præsenterede mig for i ’95, da vi boede i Ukraine. Den er overhovedet ikke ukrainsk, så geografien er et tilfælde, men det var rart at lave noget internationalt et sted, der godt nok ikke var ret internationalt. Angiveligt vandt opskriften en eller anden konkurrence for hvidløgsretter. Den er en klassiker her i huset, fordi den er hurtig at lave og smager godt. Efterhånden ser vores opskrift (2 personer) således ud:

250 g kylling i mindre stykker
lidt olie
lidt hvidløg
lidt chili (alt efter smag) – vi drysser bare lidt chilikrydderi på
1 dl hvidvinseddike
1 dl vand
1/2 dl soya
2-3 spsk honning
250 gram frossen grøntsagsblanding (eller tilsvarende)

Olie varmes, kylling brunes. Tilsæt hvidløg og chili. Skru ned og tilsæt honning, eddike, vand og soya. Lad simre lige, til honningen er opløst. Hæld grøntsager i og simr i 5-10 minutter – pas på, at kyllingestykkerne ikke bliver seje. Spis med ris.

Vi har valgt at bruge mindre eddike, fordi mere eddike kræver mere honning, så det bliver afbalanceret. Det kan man justere lidt på. Vi køber i øvrigt hvidvinseddike i Rema1000, fordi den er god til prisen.

  One Response to “Opskrift: Kylling Kelly”

  1. […] Kylling Kelly – en klassiker her i […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha