Min lille familie
Vi har det godt, har vi! Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har vores udfordringer her på matriklen. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at dyrke det gode og være ironiske over det dårlige. Ingen hensynken i ynk, hvis vi selv skal sige det. Simon er nu 2½ år og fuld fart på ham. Manner, han er virkelig en toårig med et solidt temperament. Det er heldigvis ved at klinge lidt af, de meget dramatiske ture med at kaste sig på gulvet, jamre og ligne en Shakespeare-figur i dødskamp bliver lidt trættende i det lange løb – men det skal alle børn vist igennem. Han er dygtig dreng, der elsker at lege og læse bøger, og der er tid til kram ind i mellem også. Han er stadig lidt tynd, og han går stadig lidt usikkert, men ellers holder han sig stadig rimeligt fri af alverdens sygdomme. Pelle kom i en anden børnehave før sommerferien, og det var nok årets bedste beslutning. Han har det rigtig, rigtig godt i den nye – manner, vi har mange gange måttet fælde en tåre af glæde. De bruger hans støttetimer på ham, de gør så meget godt for ham, og han har udviklet sig helt vildt. Herhjemme har han det også meget bedre end for et år siden. Pelle og Simon har glæde af hinanden nu, for nu kan de lege sammen. Hans officielle udredning på børnepsykiatrisk er gået i gang her i december, så det bliver interessant at se, hvad de finder af detaljer. Jesper er blevet flyttet fra TDC til CSC, men han laver stadig nogenlunde det samme. Han har været rigtigt i ilden her i efteråret, fordi han har passet os alle sammen uden min hjælp, fordi jeg lå brak efter operationen. Man må sige, at jeg er godt gift, for hvor er han dog dejlig.

Helbred
I februar blev jeg indstillet til operation pga. hoftedysplasi, og jeg skulle lige tabe 15 kg først. Det lykkedes, men hvor var det dog kedeligt, og jeg blev opereret i september. Det var en hård omgang, selvom det forløb som planlagt, og jeg er stadig ikke helt på toppen pga. træthed, ømme muskler og forvirrede følenerver i benet, men jeg regner da stærkt med at være oppe på beatet i løbet af foråret. Fordi jeg ikke har kunnet træne i månedsvis, har jeg fået mere ondt i ryggen, men det skal nok blive bedre!

Bolig
Ja, vi bor stadig godt i Tranbjerg, og da nybyggeriet er gået lidt i stå, har vi stadig vores gode udsigt. Der er dog stadig ting, der ikke er superoptimale. Det har vist sig, at der overhovedet ikke er plads på kontoret til at have både kontor og syrum, så jeg sidder alligevel og syr inde i stuen. Så nu vil vi prøve at inddrage et hjørne af stuen til syrum – i første omgang tester vi bare løsningen uden at sætte gipsvægge op og den slags, men hvis det bliver godt, skal der en række store skabe og faste borde op, og der skal laves et hul i væggen ind til kontoret, så der bliver gennemgang. Jeg er sikker på, at det bliver rigtigt godt, selvom stuen bliver noget mindre af det. Af forbedringer har vi fået efterisoleret mellem stuen og førstesal, så der ikke er så pivkoldt og klamt ovenpå om vinteren, og det har vist hjulpet. Arbejde Ja, det er stadig i skobranchen og stadig godt.

Hobby
Geocaching og syning er stadig toppen! Vi har fået geocachet noget i løbet af året, og jeg glæder mig sådan til at komme ud igen. Syning har også ekskaleret, og jeg forærede mig selv en ny symaskine her sidst på året, fordi jeg synes, at jeg fortjente det oven på et noget udfordrende år. Den er toplækker, og jeg lavede adskillige julegaver i år.

Venner og familie
Love you all. Jeg er ved at vænne mig til kun at se brormand og familie to gange om året, når de er hjemme fra udlandet. Men jeg er nu stadig træt af det. Og som enhver børnefamilie ser vi vennerne for sjældent.

Malurten i bægeret
Jeg har lyst til at stoppe kontakten til folk, der ikke forstår vores og vores families situation. Helt og aldeles. Jeg synes ikke, at jeg er sart eller overfølsom, men der er godt nok ting, jeg ikke gider at høre på. Og jeg er træt af at være træt. Jeg vil være RASK og GLAD og spring omkring som en VÅRHARE!

Hvordan gik det så med nytårsforsættene fra sidste årsopgørelse?
Ikke drikke så meget kaffe med sukker: Ja, altså, det gør jeg stadig, men jeg bruger lidt mindre sukker, og jeg er holdt op med at drikke plastickaffe med margarine (Café au Chocolat i små færdigpakkede poser indeholder en hel del hærdet vegetabilsk fedt, fandt jeg ud af), så jeg er da mere end halvt i mål.

Ikke komme så tæt på stress igen: Ja, der fejlede jeg sgu big time. Manner, jeg gik kold i starten af september. Jeg har aldrig haft det så skidt.

Ikke kun udtænke blogindlæg men også få dem skrevet: Jo, det er jeg blevet en anelse bedre til. Jeg skal dog lige udtænke, hvad jeg gør med mine syprojekt-indlæg – om jeg skal lave en separat blog til dem, hvor jeg så kan udpensle all the details, eller om jeg skal lave begrænsede indlæg her. Men en blog mere er en blog mere at opdatere.

Årets udfordringer
At blive bedre til ikke at komme så tæt på stress igen. Måske et kursus kunne være godt.

Holde min nye vægt (det bliver jeg nødt til, for jeg har endelig købt noget nyt tøj). Jeg er blevet aldeles afhængig af grøntsager, så jeg er optimist.

Blive bedre til sytekniske ting – jeg vil være bedre end ”avanceret begynder”.

Komme op i gear igen – jeg (og det er Jesper nok også!) er så træt af, at jeg altid er så træt.

  3 Responses to “Årsopgørelse 2008”

 1. Hej !
  Kom ind på din hjemmeside – gennem hende.dk`s side.
  Håber det er ok jeg lige spørger om noget ? Er det calvé leg perthe du har haft i din hofte ?
  Hilsen Katja
  som selv har haft den hoftesygdom – men ikke har udsigt til at skulle opereres foreløbig…

 2. Godt nytår herfra!

 3. Katja: Nej, det var hoftedysplasi. Det er ikke en sygdom som sådan, det er bare en medfødt defekt. wink

  Lærke: Tak i lige måde!

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha