Jeg er startet i aktivering. “Aktivering af sygemeldte” for at være helt præcis. Undersøgelser viser, at jo længere tid langtidssygemeldte går hjemme og tusser, jo mindre er sandsynligheden for, at de kommer ud på arbejdsmarkedet igen. Det lyder jo logisk nok. Så altså: Aktivering af sygemeldte på et arbejdsmarkedscenter, og det er jeg så kommet i gang med. Det er 10 timer om ugen, og jeg får så fradrag for de tre timer om ugen, jeg er til genoptræning. Det giver syv timer, og det er så de næste tre uger fordelt på kreativt værksted, hvor jeg arbejder med koldglas (skære og udsmykke glas og ind i en ovn, og så kommer der fade, smykker og den slags ud), og så undervisning i psykologisk smertetackling.

I fredags var jeg første gang til undervisning i smertetackling, og det var ret interessant. Jeg vidste det meste i forvejen, men her er dagens mest interessante: Kedsomhed er den sikre vej til flere smerter. Hvis hjernen keder sig, vil den tage det input, der er, og hvis det input er smerter, vil hjernen forstærke smerteoplevelsen. Det giver jo meget god mening, ligesom hvis man tænker negativt om noget, så vil ens oplevelse af det blive negativt – og det er da noget, man kan handle på. Så den sidste uges tid har jeg udfordret mig selv lidt mere – jeg har også betalt for det, men man skal jo udfordres. grin  Men det var megahårdt at sidde til undervisning – det vidste jeg godt, at det ville blive. Sidde stille, se den samme vej, koncentrere sig og høre efter, alle fire ting er ret hårdt for mig – og jeg var også så dårlig bagefter, at jeg tog lige hjem i seng, sov 1½ time, vaklede op igen, hentede Simon, havde det dårligt resten af dagen, og lørdagen var også dårligere end status quo. Men kreativt værksted var mere håndterligt – vi var kun to på holdet, så ingen larm, og vi skulle lave forskellige ting, skære, vaske, slibe, stå op, sidde ned, så der var tilpas med variation.

  2 Responses to “Så er man startet i aktivering”

  1. Det lyder da meget godt, sådan at blive udfordret lidt grin
    Jeg har prøvet det der koldglas til en polterabend en gang, det er ret sjovt.
    Pas nu på med at kede dig for meget…

  2. Jeg har faktisk dårligt tid til at kede mig for tiden grin, men det er nok ligeså meget det med at lave noget, som er lidt hjernedødt. F.eks. at sidde surfe, fordi man ikke orker andet, det bør man nok lade være med.

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha