Jeg besluttede tidligt ikke at oversvømme min blog med alle mine tanker og kvaler omkring Pelles autisme, men måske jeg har været lige lidt for tavs på det punkt, når der ligefrem bliver spurgt om det. grin

Det er nu snart to måneder siden, at vi fik beskeden, og vi er blevet meget klogere siden. Vi forstår ham bedre, og det giver meget færre kriser, og når de kommer, kan vi som regel korte dem af. Hvis han ikke kommer, når vi kalder et par gange, hjælper det ikke at kalde igen eller råbe højere, så skal vi ind og hente ham. Vi ser mønstre i hans adfærd, og vi bliver bedre til at afkode det. Fordi vi forstår ham bedre, har han det bedre – der er ikke en dag, uden at vi har grint sammen, og det er da en gave. Han lærer også ind i mellem nye ord (udover slamsugerbetonkanon og lignende) og udtryk, og han kan efterhånden enkelte lange sætninger.

I fredags kom der mail fra rette vedkommende, og vi fik en liste over de børnehaver i nærområdet, der har ledige H-pladser. I næste uge får vi besøgt de sidste, og så skal vi vælge, hvor han skal gå, og så kan han starte – det er da imponerende, at der sådan er ledige pladser i Århus kommune. Vi klager ikke! Så mangler vi “bare” at finde det rigtige sted – lige pludseligt bliver legepladsens størrelse inderligt ligegyldigt. grin

Trampolinen er stadig et hit. En rigtig og (og selvopfunden) leg er at hoppe, mens ens sko ligger på trampolinen – og så hopper de jo med. Det er SÅ skægt, mener Pelle. grin

image

  7 Responses to “Sidste nyt om Pelle”

 1. – – – – – – – flying – – – – – – –

    wink

 2. Sikke da nogle gode nyheder! Hvor skønt, at I ligefrem har mulighed for at vælge mellem flere forskellige børnehaver. Det er da en form for luksus, synes jeg grin

  Stort tillykke herfra, og det glæder jeg mig til at høre MEGET mere om!

 3. Hej Anne.

  Tak fordi du lige kom med en lille status – sådan en må nu gerne dumpe ind engang imellem, hvis du spørger mig ;o) Som pæd. stud er man jo lidt nysgerrig og ikke mindst bekymret for Pelle og hans familie, og på hvordan I takler det.

  Hvor lyder det bare dejligt at I nu føler i forstår Pelle meget bedre. Jeres ambitions niveau for hvad han skal, er sikkert også blevet redigeret en hel del. Lige pludselig er det vigtigste ikke om han kommer når I kalder, men om værdien i jeres samvær. Det andet skal jo nok komme med tiden :o)

  Ej hvor sjovt – jeg havde vist slet ikke opfanget at I bor i Århus/Århus kommune ligesom mig.

  Hvis I finder et par børnehaver som I skal vælge imellem, kan jeg måske godt være behjælpelig med “insider-viden” om hvordan stedet er. Vi er jo 900 studerende på mit seminarium, der er i praktik fordelt ud over hele århus kommune, så mon ikke en eller anden har været der, og kan sige god for stedet?

  God sommer til jer alle 4,

  Smilja.

 4. Dejligt at høre, at det hele går godt;-)

 5. Det er dejligt at høre at det går godt. jeg ville gerne skrive med dig men kanikke finde din emailadresse. Tænk at I ligefrem får en liste over børnehaver i NÆRmiljøet at vælge fra. Det burde være en selvfølge men det er det altså slet ikke. Århus kan bare det der. Her i København, hvis vi vil have datteren integreret i en almindelig børnehave skal vi selv ud og spørge de forskellige børnehaver om de har mod på et barn med særlige behov. Nu står hun så på en venteliste til basisgrupper for børn med autisme og der får vi ET tilbud – som vi bare har at sige ja tak til eller klare os selv. Og de tilbud ligger altså langt fra i nærområdet.

  Hvor mange støttetimer har han fået?

  KH Mona – mor til Katinka 4 år IA Amager

 6. Hej Mona!

  Her i Århus kommune er der 100 børnehave, der kan tage imod H-børn. Den nærmeste H-institution havde ikke plads, men vi fik foreslået fire, hvor af
  de tre lå 5 km her fra.

  Bruger man virkelig ikke at placere børn med særlige behov i almindelige børnehaver? Jeg er rystet. Og her gik vi og tænkte, at otte børn med særlige behov var mange i en almindelig børnehave.

  Det lyder godt nok som et meget ufleksibelt system – jeg troede ellers, at København var sådan med på beatet, men det er måske, fordi jeg har hørt det fra en, som har sit barn i et ABA-tilbud – der har København jo været godt med indtil for nyligt.

 7. Jeg glemte lige: Vi har fået 15 støttetimer om ugen til ham i første omgang. Det tages så op til vurdering i efteråret, når han kommer på konference i Socialforvaltningen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha