… have ros. Der skal helst være nogen, udover en selv og den anden forælder, der siger noget pænt om ens forældrekompetence. I vores vuggestue skal ungerne have madpakke med, og jeg gør en indsats for at smøre Simon to gode madpakker. Han får to forskellige madder, nogle grøntsager (kogte gulerødder, avocado og den slags) og nogle gange små frikadeller med til frokost, og jeg bager små boller og skærer frugt til ham til eftermiddagsmadpakken. Han spiser godt, og i reglen har han spist rub og stub.

Forleden, da jeg hentede ham, sagde pædagogen så, at “han har spist hele sin gode madpakke i dag”. Det blev jeg altså glad for, at hun sagde. grin

  2 Responses to “Som forælder vil man jo gerne …”

 1. Hej Anne.

  Ville bare lige sige, at efter jeg har arbejdet i børnehave og vuggestue i 4 år, har jeg set rigtig mange madpakker, og du kan tro der bliver lagt mærke til og kommenteret på dem som er vel lavede. Især når det er til vuggestuebørn som kan have svært ved at spise “madpakke-mad”. Der er det altså træls at stå med en rugbrød med makrel som man skal prøve at få i dem, især når man samtidig har 4-6 andre børn man også skal have fyldt mad på, inden de dejser om kuld af træthed.

  Så er det lettere, både for barnet og goggen’, at have fingermad med, som de næsten selv kan administrere at spise. Altså barnet, ikke goggen ;o)

  Nå, det jeg egentlig ville sige var, at jeg godt kan forstå beskeden varmede nårn du nu gør så meget ud af den :o)

  Kh,

  Smilja.

  Ps. Hvordan går det med Pelle og alle undersøgelserne? Finder de ud af noget og er I ved at vænne jer til tanken om, at I har fået et specielt barn? Kan godt forstå det må være hårdt, samtidig med det er en lettelse…

 2. Hej Smilja!

  Ah, oplysende kommentar! Jeg kan godt se pointen i pålæg, der ikke falder af. Det eneste, Simon har haft med, der kunne falde af, var tun, og det kunne bare overhovedet ikke lide, så det får han ikke med igen. grin  Simons madder kommer i hele stykker i madpakken, så de skal godt nok skæres lidt ud, men ellers bliver det sådan nogle små, tørre gnallinger ved spisetid, og det er altså synd. grin  Jeg synes i øvrigt, at det er absurd, at vuggestuebørn skal have madpakke med. Her himler alle op om fedmeepidemi og kostpolitik, og så kan man ikke finde ud af at lave en kostordning til så små børn. Men der er da i det mindste noget, man taler om, så måske det kommer igen. En dag. For tyve år siden var der jo kost i nærmest alle institutioner, men der fik man pulverkartoffelmos og den slags – og det gør man også nogle steder i dag med kostordning, og det er jo heller ikke sund mad.

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha