okt 262008
 

Linda har tagget mig. Og jeg har spekuleret i dagevis på, om jeg har seks sære vaner. Jeg ville nemt have kunnet svare for 10 år siden, men jeg ved ikke, om det betyder, at jeg er blevet mindre quirky eller ikke længere tror, at jeg er quirky.

Reglerne lyder:
Link til din tagger.
Nævn reglerne i din blog.
Fortæl om seks af dine særlige vaner (unspectacular quirks of yours).
Tag seks andre bloggere.
Læg en besked hos bloggerne om, at de er blevet tagget.

Unspectacular quirks of mine

1) Jeg har det bedst, hvis lyskontakterne står ens. Da jeg boede hos mine forældre for 10 år siden, boede jeg i kælderen, og ved toppen af trappen var fire kontakter. De skulle helst stå ens, når jeg gik i seng – om de så betød, at jeg måtte gå ned ad trappen i mørke. Jeg er ikke helt så hys længere, men jeg har det bedst, når lyskontakten til de to loftslamper i køkkenet står ens.

2) Jeg har det bedst, hvis jeg har dynen foldet op under fødderne. Det kommer sig nok af min mangeårige og aldeles irrationelle skræk for spøgelser og lignende, når jeg skal sove.

3) Jeg glæder mig stadig over tallet 103. Før internettets almindelige udbredelse var jeg på Fidonet, og der hørte jeg til hos nummer 103. Jeg havde så 103.7, og derfor bliver jeg altid nostalgisk, når klokken er 10:37.

4) Jeg foretrækker at have Num Lock slået fra. Sådan har jeg haft det altid, for min første computer havde ikke automatisk Num Lock, fordi der ikke var et ekstra sæt piletaster på XT-tastaturer. Derfor brugte jeg altid det numeriske tastatur til piletaster, og da der kom AT-tastaturer med ekstra piletaster og automatisk Num Lock, slog jeg bare Num Lock fra. Det er til stor frustration for kolleger og andre, der lige skal bruge min computer. Jeg bruger stadig tallene på det numeriske tastatur, jeg slår bare lige Num Lock til først og så fra igen bagefter.

5) Jeg er komme-for-sent-menneske, men sjældent mere end 3 minutter. Og jeg hader andre for det, når de kommer mere end 5-10 minutter for sent, for det er eklatant mangel på respekt for andres tid. Derfor underskylder jeg også selv behørigt for det og giver besked, når jeg kan. Og jeg planlægger tit at skulle afsted et kvarter tidligere, for så kommer jeg som regel til tiden.

6) Jeg foretrækker at skrive tal med bogstaver, hvis jeg kan – jeg vil heller skrive otte minutter end 8 minutter. Det er bare pænere. Men da det ser lidt noller ud med fem-ti minutter, måtte jeg i 5) skrive 5-10 minutter, og så måtte jeg også rette tre minutter til 3 minutter, for det ser da først dumt ud, når man blander det. Men det gjorde ondt. Det samme, hvis jeg kommer over tolv – det ser også træls ud med fjorten minutter.

… jeg kan ikke finde på flere at tagge. Beklager.

  2 Responses to “Tig-tag”

  1. Som en tommelfingerregel kan man sige, at tal under 10 skrives med bogstaver, tal over 10 med tal.

    Alligevel er der mange undtagelser og derfor er det ofte bedst at skrive tal under 10 med tal.

    Jeg har haft det lige som dig, men jeg nu begyndt at skrive tal med tal uanset størrelsen.

    Men det er også lige til at blive forvirret af, fx skriver man etværelseslejlighed (et ord), men 1-værelses-lejlighed (3-leddet).

  2. Ja, jeg kender godt den regel, men i gamle dage var det anderledes. grin

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2012 anya.dk Suffusion theme by Sayontan Sinha